نشست علمی با موضوع روحانیت وزمان آگاهی در مرکز تخصصی مطالعات تطبیقی مذاهب اسلامی با حضور آیت الله ابوالقاسم علیدوست بصورت حضوری و مجازی برگزار گردید. استاد در ابتدا به حمد و ثنای الهی و درود و صلوات بر پیامبر(ص) و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) پرداختند و سپس با آرزوی توفیق برای تمام طلاب و فضلاء مباحثشان را در چهار بخش مطرح فرمودند :

 

1- تقسیم بندی انسانها و علی الخصوص علماء در تراث دینی: از جمله تقسیماتی که ما در نصوص دینی داریم به این شکل است که علماء به دو دسته تقسیم شده اند :الف) عالم به زمان، مالک زمان و صاحب الزمان  ب) غافل و عبد الزمان که روایاتش را می خوانیم.

2- نشانه های انسان (عالم)زمان شناس : دو نشانه شاخص انسان زمان شناس:  الف) عالم و انسان زمان شناس ، مسائل معاصر خودش را خوب می شناسد و دغدغه حل آنها را دارد (نمیگوید عیسی به دین خود، موسی به دین خود). به بیان دیگر، مسئله شناس و شبهه شناس است. (شبهه را بعد از مسئله می آورم از باب - ذکر خاص بعد از عام. ( ب) روش حل مسئله و دغدغه را می داند.

3- امروز عصر شبهه است و نیاز به عالم زمان آگاه است: لازم به ذکر است که هیچ زمانی مثل امروز ، شبهات مطرح نبوده است و این شبهات فقط مربوط به اسلام و شیعه نیست، بلکه علیه تمام مقدسات و ارزشهاست. امروزه هجمه سخت افزاری صورت نمیگیرد و بیشترین هجمه نرم افزاری است. امروزه کسی کتاب نمی سوزاند چرا که این از همان دفاع های بد است که بد جواب می دهد، بلکه با یک سخن و شبهه پراکنی، نگاه نسل غیر عالم را به تراث تغییر می دهد.

4- اهمیت فراگیری علوم : طلاب باید در کنار مطالعات کلامی از اصول فقه غافل نشوند چرا که اصول فقه، اصول فهم، اندیشه ومنطق استنباط است.

تعداد بازدید :742
کلیه حقوق این سایت متعلق به مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) است.